231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
247
248
249
250
251
252
253
254
255

Абитуриентски бал

Благодаря Ви за проявения интерес към моята работа като фотограф за абитуриентски бал!

В следващите редове ще Ви запозная с начинът ми на работа, касаещ цялостният ми ангажимент към може би първият по-специален ден в живота Ви. Ще опиша подробно стъпките от предварителните ни контакти до получаването на крайния продукт. По този начин по всяко време ще можете да се върнете към тази информация.

Основни етапи в работата ми като фотограф за абитуриентски бал

Работата ми като фотограф за абитуриентски бал преминава през 5 основни етапа:

   Предварителни контакти. Препоръчително е да проведем поне една среща в която да обсъдим Вашите желания относно заснемането на бала и фотосесията преди него. Обикновено ударението пада върху фотосесията, защото най-вероятно това ще е първият път в който Вие ще сте толкова официална (лен), като започнем от тоалета и стигнем до аксесоарите. Ще набележим и подходящо място за фотосесия. За абитуриентките е препоръчително да имаме снимка на роклята, за да можем да съобразим по-добре мястото на фотосесията като цветове и стил. Разбира се повечето от тези неща можем да уточним и по телефона или по чат, но една предварителна среща на живо ще Ви е от полза.

   Вашият бал. Заснемането на бала ще започнем в момента, в който сте пожелали при предварителните контакти. Повечето абитуриентки не искат заснемане на прическата и грима, но има и такива, които искат. Това е по Ваш избор и не влияе на цената. Ще направим фотосесия, за която е добре да планирате около 2 часа, особено ако се налага да се пътува до набелязаната локация. Ще направим снимки с родителите и роднините. Ще Ви снимам с Вашите съученици на мястото, където се събирате преди ресторанта. Снимките ще приключим с Вашето влизане в ресторанта. Нямате ограничение за броя снимки и продължителността на ангажимента в часове.

   Първи снимки и базова обработка. Полагам всички усилия да обработя 1-2 снимки от бала Ви в следващите 1-2 дена след бала. Тези снимки ще Ви изпратя по e-mail или ще ги кача в профила Ви във facebook. По този начин още в първите дни след събитието ще можете да се похвалите на приятелите и роднините си, използвайки професионална снимка, а не снимка от мобилен телефон. Разбира се ако желаете конфиденциалност тези снимки няма да бъдат публикувани в профила Ви. През следващите 1-2 седмици (в зависимост от натовареността ми в момента) ще прегледам всички заснети снимки и ще изчистя некачествените (няма да изтрия некачествена снимка ако тя е от важен момент). Прегледаните снимки (обикновено повече от 200 бр.) ще обработя базово и ще Ви ги изпратя по интернет.

   Вашата селекция. Това са 50 снимки, избрани от Вас, но няма проблем да си изберете и повече. Ако си изберете снимки в повече, първите 10 от тях ще бъдат като комплимент от мен за Вас, а останалите ще бъдат на преференциална цена. За целта трябва да направите списък от номерата на любимите си снимки и да ми го изпратите. (например ако сте харесали снимката „вашето име 1 021.jpg„, трябва да запишете номера 1021, дори и ако между някоя от цифрите има интервал). По-прецизната обработка включва изправяне и изрязване на снимката, прецизна настройка на яркостта (от много голямо значение при отпечатване на снимката), по-прецизен бял баланс, локална обработка на части от снимката и ретуш. При тази обработка се мисли на първо място за качественото отпечатване на снимките на хартия.

   Получаване на готовият продукт. В рамките на 1 месец след като ми изпратите списъка с избраните снимки ще получите готовият продукт. Възможно е да отнеме и малко повече време, в случай че сте избрали значително повече от 50 снимки или сте изпратили списъка със селекцията в период с голямо натоварване. Готовият продукт ще получите на персонализиран DVD диск, в кутийка с персонална за Вашият бал обложка. В този диск ще откриете всички снимки от бала, прецизно обработените снимки от Вашата селекция във висока резолюция, както и вариант на Вашата селекция в резолюция за интернет.

Предложението ми за заснемане на абитуриентски бал през 2018 година включва:

   Резервиране на дата.

   Предварителни контакти по e-mail, телефон и наживо.

   Заснемане на Вашият бал без ограничение на времето и броя кадри.

   Включена фотосесия в деня на бала.

   Получавате всички снимки с основни корекции.

   Получавате 50 снимки, селектирани от Вас с прецизна обработка .

   Файловете получавате на персонализиран DVD диск.

Ценови пакети за сезон 2018 година – 180 лв.

За връзка с мен кликнете тук…